Wat

Algemene kine en sport

De grootste groep van verwijzingen voor kinesitherapie bevindt zich in het domein van de aandoeningen van het bewegingsstelsel: pijnlijke rug of nek, enkelverstuikingen, tenniselleboog, kinesitherapie na postoperatieve ingrepen ,… Kortom, alle behandelingen die de klachten en dysfuncties van de getroffen zones herstellen of verbeteren.

Manuele therapie

Met manuele therapie kan je stroeve gewrichten en spieren losmaken en zeurende pijn een halt toeroepen. Waar het gaat om omkeerbare gebreken, zoekt een manueel therapeut namelijk naar de oorzaak in je lichaam en biedt hij/zij een behandeling op maat.

Myofasciale Therapie

Myofasciale therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten, Trigger Punten genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken: dry needling (geen acupunctuur), stretching, warmte. Ook voor littekens die gevoelig zijn en tegen trekken helpt deze techniek zeer goed.
Trigger_Certified-B-270x270

Lymfedrainage

De manuele lymfedrainage is een massagevorm die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter  en sneller via de lymfebanen af te voeren.
Het is een zachte massagevorm die op het gehele lichaam toepasbaar is met als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen, immuniteit te verhogen, stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.
De lymfepomp ondersteunt dit proces.

Oncofit

Kanker komt in vele vormen met verschillende behandelmogelijkhedenvoor. Gelukkig is door de huidige medische zorg de overlevingskans enorm toegenomen. Wanneer de diagnose ‘kanker’ gesteld wordt, heeft dat een enorme impact. Dit kan leiden tot depressiviteit en vermoeidheid. Medische behandeling zoals een operatie of bestraling veroorzaakt littekenweefsel wat kan leiden tot pijn, problemen met bewegen en bijvoorbeeld oedeem (vochtophoping).
De OncoFit therapeut is opgeleid in de nieuwste oncologische fysiotherapeutische behandelmethode: de 4xT methode. Deze methode herstelt o.a. bij schouderproblemen na borstkanker de schouderfunctie sneller dan gebruikelijk. Deze methode combineert EasyTapingtechnieken met bindweefseltechnieken, manuele technieken en speciale oefeningen. Dit is essentieel omdat anders de fitnessoefeningen averechts werken!

Respiratoire kine

AH-kine bij zuigelingen en jonge kinderen gebeurt meestal door een combinatie van één of meerdere technieken. De rol van de respiratoire kinesitherapie bestaat erin de medische behandeling te ondersteunen. Daarom wordt in samenspraak met de arts de medicatie juist voor of na de kinebehandeling gegeven.
Bij volwassenen met hyperventilatieklachten of andere stressklachten leren we een juiste ademhaling aan.Ook het verdiepen van de ademhaling pre-operatief en de juiste ademhalingstechnieken postoperatief leren we aan.